Tarta cu blat crocant de parmezan
PrinteazaO reteta de tarta cu blat crocant de parmezan din: faina, unt, parmezan, ardei grasi, ulei, bob, sare, ceapa, piper, branza de vaci, smantana, parmezan, cimbru, oua si nucsoara.
blat:
- 150 g faina
- 75 g unt
- 40 g parmezan ras
umplutura:
- 2 ardei grasi rosii
- 3 linguri ulei
- 250 g bob
- sare
- 1 ceapa
- piper
- 150 g branza de vaci
- 250 g smantana
- 75 g parmezan ras
- 2 linguri cimbru tocat
- 3 oua
- nucsoara
Mod de preparare:
Se framanta un aluat din faina, unt, parmezan si eventual putina apa. Se infasoara in folie transparenta si se da la frigider circa 30 de minute. Se incinge gratarul cuptorului. Se unge o forma de tarta (20 cm). Se pregatesc ardeii grasi, se taie jumatati si se ung cu ulei, cu pensula.
Se frig pe gratar cu partea cu piele in sus timp de circa 10 minute, pana ce se formeaza basicute pe piele. Se acopera cu un prosop umed si se decojesc. Se incinge cuptorul la 190C. Se opareste bobul in apa cu sare circa 6-8 minute. Se trece prin jet de apa rece, se lasa sa se scurga (eventual se decojeste).
Se curata ceapa, se taie jumatati si apoi julien. Se calesc in ulei pana devine translucida si se adauga bobul si ardeiul gras, se condimenteaza si se pune toatal deoparte. Se amesteca branza de vaci cu smantana, parmezan, cimbru si oua; se condimenteaza.
Se intinde o foaie de aluat si se imbraca forma. Se repartizeaza deasupra legumele si peste se toarna compozitia de oua; se coace 40-45 de minute, pana se rumeneste.
Tarta cu blat crocant de parmezan
Pofta buna!