Fajita de vită
PrinteazaO reteta de fajita de vita din: steak de vita, tortilla, smantana, zeama de limes, ulei de masline, usturoi, oregano, chimion, piper negru si coriandru.
- 4 steakuri de vita, fara os, aproximativ 250 g fiecare
- 8 lipii tortilla, plus garniturile prezentate, pentru servire
- 150 ml de smantana
- pentru marinada:
- zeama de la 6 limes
- 2 linguri ulei de masline
- 4 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 lingurite de oregano uscat
- 4 lingurite de chimion macinat
- 2 lingurite de piper negru macinat
- 1 legatura mica de coriandru, tocat fin
Mod de preparare:
Se amestecă ingredientele pentru marinadă într-un bol. Se adaugă carnea de vită şi se lasă la marinat peste noapte sau cel puţin o oră, la frigider. Se încinge grătarul şi se frig bucăţile de carne trei minute pe fiecare parte (dacă îţi plac să fie în sânge) sau mai mult. Se lasă să se odihnească cinci minute, apoi se taie în fâşii groase.
Pentru fajitas, se încălzesc lipiile tortilla pe grătar. Apoi se ung cu sosul de fasole neagră, se pun câteva bucăţi de carne, legume sotate, salată mexicană, guacamole şi puţină smântână. Se rulează şi se servesc alături de un pahar de Michelada.
Fajita de vită
Pofta buna!