Vatruşki
PrinteazaO reteta de vatruski din: faina, galbenusuri, lapte, zahar, drojdie, sare, ulei, branza de vaci, zahar, ou, galbenus si zahar vanilat.
- 500 g faina
- 3 galbenusuri
- 250 ml lapte
- 130 g zahar
- 10 g drojdie uscata
- sare
- ulei (pentru uns) vegetal
- 200 g branza de vaci
- 50 g zahar
- 1 ou si 1 galbenus
- zahar vanilat
Mod de preparare:
Brânza de vaci o pasezi bine, apoi adaugi zahărul vanilat şi gălbenuşul frecat bine cu zahăr. Amesteci bine până se omogenizează. Amesteci drojdja cu puţină apă, iar laptele cald cu zahărul,sarea şi gălbenuşurile. Adaugi făina şi drojdia, apoi frămânţi bine, pui un pic de unt şi frămânţi până când aluatul se dezlipeşte de pe mâini.
Ungi aluatul cu ulei vegetal, apoi îl laşi să crească. Impărţi aluatul în bile de câte 20 g, le aşezi pe o tavă şi le mai laşi să crească. După ce au dospit, faci o adâncitură rotundă de vreo 3-5 cm în fiecare bilă. Le ungi cu un amestec de lapte şi ou, apoi umpli adânciturile cu brânză.
Laşi plăcintele la crescut, apoi le coci în cuptorul încins vreo 15-20 de minute. Plăcinţelele sunt numai bune pentru o gustare între mese.
Vatruşki
Pofta buna!