Porc dulce-acrişor cu porumb
PrinteazaO reteta de porc dulce acrisor cu porumb din: muschi de porc, ulei, porumb, ardei gras, lamaie, cognac, zahar brun, cardamon, marar, sare si piper.
- 400 g muschi de porc
- 50 ml ulei
- 200 g porumb dulce conservat
- 1 ardei gras mic
- 1 lamaie
- 50 ml cognac
- 1 lingurita zahar brun
- un varf de cutit cardamon
- 1 legatura marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o. Tăiaţi carnea în felii de circa 1 cm grosime, apoi feliile tăiaţi-le în beţişoare de circa 1 cm grosime şi presăraţi-le cu sare şi piper. încingeţi într-o tigaie mai mare uleiul şi puneţi carnea.
Prăjiţi-o 2 minute la foc mare, împreună cu ardeiul gras tocat mărunt, apoi adăugaţi zeama stoarsă de la o jumătate de lămâie şi cognacul. După încă 2 minute puneţi porumbul, lămâia rămasă tăiată în feliuţe subtiri, zahărul brun, 3-4 linguri de apă şi mai lăsaţi 2-3 minute la foc mare, amestecând din când în când, pentru a nu se arde.
La final, puneţi mărarul tocat mărunt şi cardamonul, amestecaţi bine şi luaţi tigaia de pe foc. Serviţi preparatul cald.
Porc dulce-acrişor cu porumb
Pofta buna!