Porc dulce-acrişor cu porumb

Printeaza

O reteta de porc dulce acrisor cu porumb din: muschi de porc, ulei, porumb, ardei gras, lamaie, cognac, zahar brun, cardamon, marar, sare si piper.

Ingrediente:Porc dulce-acrişor cu porumb

  • 400 g muschi de porc
  • 50 ml ulei
  • 200 g porumb dulce conservat
  • 1 ardei gras mic
  • 1 lamaie
  • 50 ml cognac
  • 1 lingurita zahar brun
  • un varf de cutit cardamon
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o. Tăiaţi carnea în felii de circa 1 cm grosime, apoi feliile tăiaţi-le în beţişoare de circa 1 cm grosime şi presăraţi-le cu sare şi piper. încingeţi într-o tigaie mai mare uleiul şi puneţi carnea.

Prăjiţi-o 2 minute la foc mare, împreună cu ardeiul gras tocat mărunt, apoi adăugaţi zeama stoarsă de la o jumătate de lămâie şi cognacul. După încă 2 minute puneţi porum­bul, lămâia rămasă tăiată în feliuţe subtiri, zahărul brun, 3-4 linguri de apă şi mai lăsaţi 2-3 minute la foc mare, amestecând din când în când, pentru a nu se arde.

La final, puneţi mărarul tocat mărunt şi cardamonul, amestecaţi bine şi luaţi tigaia de pe foc. Serviţi preparatul cald.

Porc dulce-acrişor cu porumb

Porc dulce-acrişor cu porumb

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.