Salata de andive cu verdeturi
PrinteazaO reteta de salata de andive cu verdeturi din: andive, salata verde, varza rosie, ceapa, spanac, ulei de masline, mustar, otet de vin, galbenus de ou, sare si piper.
- 200 g andive
- 1 salata verde mica
- 1/4 varza rosie
- 1 ceapa
- 100 g spanac
- 50 ml ulei de masline
- 1 lingura mustar
- 2-3 linguri otet de vin
- 1 galbenus de ou fiert
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi andivele de frunzele de la exterior, spălaţi-le şi tăiaţi-le în rondele de circa 5 mm grosine. Tocaţi varza în bucăţi mai mari, iar ceapa curăţată şi spălată tăiaţi-o julienne. Puneţi toate verdeţurile într-un castron mai mare, împreună cu andivele.
Separat, amestecaţi gălbenuşul de ou fiert cu uleiul de măsline, muştarul, oţetul, sare şi piper. Adăugaţi şi 2-3 linguri de apă şi amestecaţi bine sosul obţinut. Stropiţi cu acesta amestecul de andive şi legume din castron şi omogenizaţi ingredientele. Această salată se poate servi ca atare sau ca garnitură la un preparat din carne.
Salata de andive cu verdeturi
Pofta buna!