Reteta zilei: Gulas de miel
PrinteazaO reteta de gulas de miel din: bacon, coada de miel, sare, piper, ceapa, morcovi, telina, ardei rosu, piper, chilli, usturoi, boia de ardei dulce, seminte de chimen, faina, supa de vita, cimbru, dovleac si fidea.
Ingrediente:
- 5 felii de bacon
- coadă de miel
- sare
- piper
- 3 cepe
- 1 morcov
- 1 legatura de telina
- 2 ardei roşu
- piper
- 1 chili uscat
- 6 catei de usturoi
- 3 linguri boia de ardei dulce si iute
- 2 lingurite seminte de chimen
- 1/3 cana de faina
- 2-3 cani supa de vita
- cimbru proaspat
- 1/2 dovleac
- fidea
Mod de preparare:
Începeţi prin pregătirea legumelor şi carnii de miel.
Se toaca fin ceapa, morcovul, telina, ardeiul si usturoiul.
Coada de miel se taie bucati potrivite.
Coaceti baconul.
Asezonati carnea de miel cu sare si piper si prajiti-o cate 2-3 minute pe fiecare parte.
Sotati ceapa, morcovul, telina, ardeiul şi în grăsimea care rămâne de la carne.
Dupa aproximativ 8 minute, se adauga usturoiul si se mai lasa 1 minut.
Adăugaţi boia de ardei si seminţele de chimen.
Dupa aproximativ 1 minut incorporati faina si amestecati sa nu se faca cocoloase.
Adaugati apoi cimbrul proaspat.
Adaugati si carnea prajita si supa de vita, acoperiti vasul, dupa care il dati la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.
Între timp taiati cubulete dovleacul.
Adaugati-l in vasul cu carnea si legumele si mai lasati la cuptor aproximativ 15-20 de minute fara sa acoperiti vasul.
In acest timp fierbeti vermicelli conform instructiunilor de pe ambalaj.
Le incorporati apoi in gulas. Serviti fierbinte.
Gulas de miel
Pofta buna!
Ce bine arata gulasul asta
Jos palaria pentru gulasul asta. Arata foarte bine