Orez cu sos roşu şi dovlecei
PrinteazaO reteta delicioasa de: orez, carne de porc, rosii, pasta de tomate, ardei capia, usturoi, ceapa, ulei, faina, cimbru, sare, piper.
- 200 g orez
- 500 g carne de porc
- 5 roşii
- o lingură cu pastă de tomate
- doi ardei capia
- 8 căţei de usturoi
- o ceapa
- 150 ml ulei de floarea-soarelui
- 100 g făină
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Roşiile se curăţă de pieliţă, se toacă mărunt şi se pun într-un castron. Ardeii capia se spală, se taie cuburi şi se pun peste roşii. Usturoiul şi ceapa se curăţă de foi, se spală, se toacă şi se pun în castron. Carnea de porc se spală, se şterge cu un şervet absorbant şi se taie cuburi.
Se încinge jumătate din uleiul de floarea-soarelui, se pune carnea de porc condimentată dată prin făină şi se prăjeşte. Când este gata se scoate cu o spumieră şi se pune într-un castronel.
Legumele tocate se pun într-o oală, se adaugă sare şi piper după gust şi lingura cu pastă de tomate. Se fierbe până scade sosul format, se pasează şi se amestecă împreună cu cimbru. Orezul se fierbe cu puţină sare şi piper, se aşază pe un platou, se presară deasupra carnea prăjită şi se toarnă sosul fierbinte.
Orez cu sos roşu şi dovlecei
Pofta buna!
mda, nu am dovlecei ca vroiam sa icnerc si eu reteta asta