Chec cu nuci si cacao
PrinteazaO reteta de chec cu nuci si cacao din: unt, zahar praf, nuci, faina, cacao, vanilie, oua, frisca si lamaie.
- 200 g unt
- 200 g zahar praf
- 150 g nuci
- 150 g faina
- 50 g cacao
- 1 lingurita vanilie
- 2 oua
- 150 ml frisca
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Frecati untul cu 150 g zahar si adaugati pe rand galbenusurile, vanilie, coaja rasa de lamaie. Fierbeti cacaoa cu 50 g zahar si 2-3 linguri apa, pana cand obtineti un sirop nu prea gros. Prajiti nuci intr-o tava uscata, eliminati prin frecare pielitele si apoi zdrobiti-le.
Adaugati treptat in compozitia cu galbenusuri siropul de cacao caldut, faina, nucile si albusurile batute spuma. Turnati compozitia intr-o forma de chec unsa si tapetata. Coaceti la foc potrivit. Dupa ce se raceste, scoateit-l din tava si ornati-l deasupra cu frisca.
Chec cu nuci si cacao
Pofta buna!