Kebab de porc
PrinteazaKebab de porc din: fileuri de porc, ciuperci, ceapa rosie, rozmarin, lamai, chimen, sare de mare, piper, ulei de masline si miere.
Ingrediente:
- 400 g fileuri de porc, taiate in bucati de aproximativ 2 cm
- 16 ciuperci mici, curatate
- 1 ceapa rosie, taiata in sferturi
- 1 legatura mica de rozmarin proaspat
- 2 lamai stoase, coaja de la una
- 1 lingurita de chimen macinat
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- ulei de masline
- 1 lingurita de miere lichida
Mod de preparare:
incinge o tigaie-gratar la foc mare cinci minute. taie capetele de la frigaruile de lemn ca sa incapa in tigaie si se tin in apa cel putin 30 de minute.
taie cozile ciupercilor. Daca palariile sunt mari, se taie in bucati de aceeasi marime ca se carnea.
rup frunzele de rozmarin de pe tulpini. toaca marunt coaja de lamaie cu rozmarinul. amesteca cu chimenul, sare si piper, apoi se imprastie cu un tocator.
stropesc carnea, ciuperci si ceapa cu ulei si se trec prin amestecul de rozmarin. infige in frigaruie o bucata de carne, o felie de ceapa sau o ciuperca si se repeta.
stropesc kebaburile cu ulei si se asezoneaza. pun kebaburile in tigaia – gratar si se apa usor.
lasa pe foc aproximativ opt minute, intorcandu-le la fiecare doua minute, pana cand totul devine auriu, usoar fript si carnea este patrunsa.
Cu un cutit ascutit, se taie carnea si se verifica daca este gata. Daca este roz, se mai lasa pe foc cateva minute, apoi se mai stropesc usor kebaburile cu ulei, putina sare, zeama de lamaie si putina miere.
mai lasa la foc 30 de secunde, rasucindu-le.
asaza kebaburile pe o farfurie si se stropesc cu sucurile din tigaie. servesc cu feliute de lamaie si cu orice altceva, de la sosuri salsa si smantana pana la salata sau orez.
Kebab de porc
Pofta buna!