Prajitura cu mandarine

Printeaza

O reteta de prajitura cu mandarine din: faina, zahar, iaurt, rom, galbenusuri, zahar vanilat, unt, albusuri, zahar praf, mandarine, dulce de caise si cacao.

Ingrediente:Prajitura cu mandarine

blat:

  • 450 g faina
  • 100 g zahar
  • 150 g iaurt
  • 1 lingura rom
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 100 g unt

glazura:

  • 5 albusuri
  • 100 g zahar praf
  • 500 g cubulete de mandarine
  • 4 linguri dulceata de caise sau de citrice
  • 1 lingura cacao

 

Mod de preparare:

Frecaţi untul cu zahărul, vanilia şi gălbenuşurile, până obţineţi o com­poziţie spumoasă. Adăugaţi iaurtul, romul şi treptat făina. Frământaţi puţin aluatul şi întindeţi din el o foaie într-o tavă unsă şi tapetată.

Coaceţi-o la foc potrivit. între timp, preparaţi glazura: bateţi albuşurile spumă, adăugaţi zahărul şi manda­rinele, curăţate de coajă şi tăiate în cubulete.

Scoateţi tava din cuptor, ungeţi blatul copt cu dulceaţă şi turnaţi deasupra spuma de albuş cu fructe. Nivelaţi spuma şi puneţi tava din nou în cuptor, la foc foarte mic şi ţineţi-o până când glazura de albuş se întăreşte.

Ca să nu se îngălbe­nească albuşul, după 10 minute de când aţi pus tava la cuptor, acoperiţi prăjitura cu o coală albă de hârtie.

Această prăjitură trebuie tăiată cât este călduţă. Pudraţi-o cu cacao înainte de a o tăia.

Prajitura cu mandarine

Prajitura cu mandarine

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.