Mancare de cartofi cu mazăre
PrinteazaO reteta de mancare de cartofi cu mazare din: pulpa de porc, cartofi, mazare, ceapa, marar, ulei si sare.
- 1 kg pulpa de porc
- 2 kg cartofi
- 300 g mazare
- 1 ceapa
- marar
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Curăţă ceapa, tai-o în cubuleţe şi căleşte-o puţin, pune mazărea, lasă un pic pe foc şi adaugă o cană cu apă şi sare. Lasă să fiarbă până se înmoaie mazărea. Intre timp, curăţă cartofii, taie-i în cubuleţe şi prăjeşte-i în ulei încins. Carnea tai-o tot în cubuleţe, cam cât cartofii.
Scoate cartofii când s-au rumenit şi pune carnea în tigaie. Las-o să se rumenească, amestecând din când în când, şi scoate-o într-un castron. într-un vas de copt, pune mazărea, cartofii, carnea, amestecă şi toarnă deasupra zeama în care a fiert mazărea.
Dă totul la cuptor pentru 15 minute. Serveşte mâncarea caldă, cu mărar proaspăt tocat.
Mancare de cartofi cu mazăre
Pofta buna!