Tarta cu capsuni si piper rosu
PrinteazaO reteta de tarta cu capsuni si piper rosu din: unt, zahar, piper rosu, sare, faina, ou, galbenusuri, amidon, lapte, pastaie de vanilie, smantana si capsuni.
pentru blat:
- 90 g de unt
- 80 g de zahar
- 1/2 lingurita de piper rosu, proaspat macinat
- 1/2 lingurita de sare
- 150 g faina
- 1 ou
- 1-2 linguri de apa rece
pentru crema:
- 6 galbenusuri
- 75 g de zahar
- 40 g amidon
- 375 ml de lapte
- zemintele de la 1 pastaie de vnailie
- 200 ml de smantana dulce pentru frisca
- 500 g capsuni
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180C/gaz 4. Pentru blat, se mixeaza untul cu zaharul, sare si piper macinat. Se bate cu o furculita oul impreuna cu apa rece. Se adaua peste unt si se incorporeaza bine, iar la final se adauga faina.
Se tapeteaza cu aluatul o forma de tarta cu diametru de 25 cm. Se coace orb 15 minute (acoperit cu o hartie de copt deasupra careia se pun boabe de fasole uscata). Se scot boabele de fasole si hartia de copt si se mai lasa in cuptor 15 minute pentru a se rumeni.
Pentru crema, se mixeaza galbenusurile cu zaharul si amidonul. Se pune laptele la fiert cu vanilie. Cand laptele incepe sa clocoteasca se ia de pe foc si se toarna treptat in crema de galbenusuri. Se toarna totul inapoi in vasul in care a fiert laptele si se pune pe foc pana se ingroasa. Atentie! Trebuie sa amesteci incontinuu in crema pentru a nu se lipi.
Se lasa crema la racit. Se bate smantana si se incorporeaza in crema de vanilie. Peste blatul de tarta se asaza crema de vanilie, iar deasupra accapsunile spalate si taiate bucati. (Se poate face mai mult aluat, apoi, cu ajutorul unei forme de biscuiti, se pot taia diverse modele pentru a decora tarta).
Tarta cu capsuni si piper rosu
Pofta buna!