Bors cu slanina si varza
PrinteazaO reteta de bors cu slaninca si varza din: carne de os, slanina, morcov, patrunjel, telina, ceapa, varza mica, cartofi, ardei gras, rosii si bors.
- 4 litri apa
- 500 g carne cu os
- 100 g slanina
- 1 morcov mic
- patrunjel
- 1 telina mica
- 1 ceapa
- 1/4 varza mica
- 3 cartofi
- 1 ardei gras
- 5-6 rosii sau 150 g suc de rosii
- bors
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi potrivit de mari şi se pune la fiert într-o oală cu apă rece. Separat, se curăţă şi se spală zarzavaturile. Ceapa se taie mărunt şi se adaugă la carnea care fierbe.
Se pun apoi morcovul, pătrunjelul, ţelina, tăiate fideluţă. Când carnea şi zarzavaturile sunt aproape fierte, se adaugă varza tăiată felii şi cartofii tăiaţi cuburi.
Separat, se fierb roşiile, se dau prin sită şi se adaygă când zarzavaturile sunt fierte. într-o tigaie se prăjeşte puţin slăninuţa, tăiată felii subţiri şi, când este gata, se toarnă în oala cu ciorbă. Se adaugă borsul, se potriveşte de sare şi se mai dă un clocot. Se trage oala deoparte şi se presară leuştean tocat.
Bors cu slanina si varza
Pofta buna!