Vită cu arpagic
PrinteazaO reteta de vita cu arpagic din: pulpa de vita, arpagic, vin alb, ardie gras, morcov, telina, rosii, patrunjel verde, sare si piper.
- 1 kg pulpa de vita
- 300 g arpagic
- 200 ml vin alb
- 1 ardei gras
- 1 morcov
- 1 telina
- 4 rosii
- 1 legatura de patrunjel verde
- piper
- sare
Mod de preparare:
Spală bine carnea, tai-o în cuburi şi pune-o la fiert în apă cu sare. Strânge spuma de câteva ori, pune morcovul şi ţelina întregi. Fierbe până ce legumele se înmoaie şi scoate-le.
In timp ce fierbe carnea, curăţă arpagicul şi pune-l peste ea. Fierbe până scade bine zeama şi carnea e aproape fiartă.
Taie roşiile, ardeiul şi pasează-le cu blenderul. Toarnă acest sos peste carne, adaugă vinul, sărează, piperează.
Acoperă vasul cu un capac şi dă la cuptor 30 de minute. Serveşte mâncarea caldă, cu pătrunjel proaspăt tocat.
Vită cu arpagic
Pofta buna!