Prajitura cu banane si curmale glazurata cu miere si nuci
PrinteazaO reteta de prajitura cu banane si curmale glazurata cu miere si nuci din: unt, faina, scortisoara, zahar, oua, miere, banane, curmale, nuci si miere.
- 175 g de unt topit, plus extra pentru uns
- 200 g de faina, amestecata cu 1/2 lingura praf de copt
- 1 lingurita de scortisoara macinata
- 100 g de zahar muscovado
- 2 oua mari, batute
- 3 linguri de miere lichida
- 2 banae foarte coapte (aproximativ 350 g cu tot cu coaja)
- 100 g curmale, fara samburi, feliate fin
- 50 g de nuci, maruntite
pentru glazura:
- 2 linguri de miere lichida
- 25 g de unt
- 50 g de nuci intregi, taiate pe jumatate
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 160C/gaz 3. Se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt o forma rotunda de tort. Se pun faina, scortisoara, untul, zaharul, ouale si mierea intr-un bol si se mixeaza, pana se formeaza un aluat usor si pufos.
Se paseaza bananele. Se incorporeaza in aluat, impreuna cu nucile si curmalele. Se rastoarna compozitia in forma si se niveleaza cu dosul unei linguri. Se da la cuptor 40-50 de minute, pana capata o consistenta ferma. Prajitura este gata atunci cand o scobitoare infipta in centru iese curata.
Se lasa la racit in forma timp de 15 minute, apoi se scoate si se asaza pe un gratar de prajituri.
Peste glazura, se topeste untul impreuna cu mierea, amestecand incontinuu. Se fierbe un minut, pana se ingroasa putin, apoi se ia de pe foc si se adauga nucile. Se lasa la racit pana se ingroasa si devine opaca, apoi se toarna peste prajitura si se lasa sa se intareasca.
Prajitura cu banane si curmale glazurata cu miere si nuci
Pofta buna!