Mousse de ciocolata
PrinteazaO reteta de mousse de cicolata din: ciocolata amaruie, ulei, rom, albusuri, zahar pudra, esenta de vanilie, frisca si ciocolata.
- 300 g ciocolata amaruie 75% cacao
- 10 ml ulei
- o lingura rom natural
- 4 albusuri
- 200 g zahar pudra
- o lingurita esenta de vanilie
- 400 g frisca naturala
- 4-5 patratele de ciocolata pentru ornat
Mod de preparare:
Se taie ciocolata cubuleţe şi se pune să se înmoaie într-o crăticioară, la baie de aburi. Se adaugă uleiul, romul natural şi esenţa de vanilie. Intre timp, se bat albuşurile, se adaugă zahărul şi se mai bat maximum 10 mi¬nute, ca să se întărească bine.
Se bate şi frişca şi se ţin toate la temperatura camerei, ca să nu se lase. Se amestecă bine albuşurile cu ciocolata topită şi răcită. Se încorporează uşor şi se adaugă frişca. Se omogenizează totul, apoi se ornează cupele. Se pun ornamentele de ciocolată şi se tin câteva minute la rece.
Mousse de ciocolata
Pofta buna!