Fursecuri aromate

Printeaza

O reteta de fursecuri aromate din: faina, praf de copt, amestec de condimente, unt, zahar, lapte si cuburi de zahar alb.

Ingrediente:Fursecuri aromate

  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 1/2 amestec de condimente pentru prajituri (sau pentru strudel cu mere)
  • 100 g unt
  • 85 g zahar muscovado
  • 1 ou, batut
  • 2 linguri de lapte
  • zahar sau cuburi de zahar alb, zdrobite usor, pentru presarat

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180° C/gaz 4. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se amestecă făina, praful de copt şi o linguriţă din condimentele pentru prăjituri.

Se adaugă untul tăiat cubuleţe. Se frământă aluatul cu mâna sau se foloseşte un robot de bucătărie, până se obţine un aluat sfărâmicios.

Se încorporează zahărul muscovado şi fructele, apoi oul şi laptele. Se frământă până se obţine un aluat ferm. Se pun cu lingura zece sfere pe tava de copt, lăsându-le spaţiu pentru a se extinde.

Se amestecă zahărul şi condimentele rămase, apoi se presară peste fursecuri. Se dau la cuptor 20-25 de minute, până se rumenesc.

Fursecuri aromate

Fursecuri aromate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.