Pizza de post
PrinteazaPizza de post
- 600 g făină
- 50 g drojdie
- 150-200 g margarină (sau ulei)
- 1 ceaşcă apă caldă
- 1 lingură de oţet
- sare
- piper după gust
Pentru umplutură:
- 1 cutie cu ciuperci
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 20 de măsline fără sâmburi
- 1/2 ceaşcă de ulei
- suc de roşii
Mod de preparare:
Prepari aluatul, îl întinzi într-o formă unsă cu puţin ulei şi-l coci pe jumătate.
Il scoţi, îl acoperi cu un strat de suc de roşii, aşezi uniform umplutura obţinută prin călirea cepei, a morcovului şi a ardeiului (trecute toate prin râzătoare) în care adaugi ciupercile şi măslinele.
Vara, o poţi orna cu felii de roşii şi ardei. O coci apoi din nou la cuptor timp de 10-15 minute.
Pofta buna!