Conopidă cu ficătei de pui
PrinteazaO reteta de conopida cu ficatei de pui din: conopida, morcov, ficatei de pui, ulei, cascaval, oua, patrunjel, sare si piper.
- 600 g conopida
- 1 morcov mare
- 500 g ficatei de pui
- 50 ml ulei
- 200 g cascaval
- 2 oua
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Desfaceţi conopida în bucheţele, spălaţi-o şi fierbeţi-o împreună cu morcovul curăţat. Tăiaţi apoi morcovul în fâşii subţiri. Curăţaţi ficăţeii de pieliţe, spălaţi-i, scurgeţi-i de apă şi ştergeţi-i cu şerveţele absorbante. Prăjiţi-i în ulei, la foc potrivit, până când se rumenesc bine pe toate părţile, apoi condi- mentaţi-i cu sare şi piper.
Daţi caşcavalul pe răzătoarea mare şi amestecaţi-l cu ouăle bătute. Puneţi într-o tavă rotundă, mai înaltă, conopida fiartă şi ficăţeii. Printre acestea puneţi fâşii de morcov fiert. Turnaţi deasupra amestecul de caşcaval şi ou şi puneţi tava în cuptorul încins.
Coaceţi preparatul la foc potrivit spre mare, circa 20-25 de minute, sau până când se rumeneşte uniform deasupra. Lăsaţi-110-15 minute să se răcească înainte de servire.
Conopidă cu ficătei de pui
Pofta buna!