Cupcakes cu zmeură şi nucă de cocos
PrinteazaO reteta de Cupcakes cu zmeură şi nucă de cocos din: faina amestecata, praf de copt, zahar, fulgi de cocos, unt, extract de vanilie, oua, lapte, zmeura, sos de zmeura si fulgi de cocos.
- 175 g de faina amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt
- 140 g de zahar
- 50 g fulgi de cocos
- 140 g de unt moale
- 1/2 lingurita extract de vanilie
- 2 oua mari
- 4 linguri de lapte
- 140 g de zmeura, proaspata sau congelata
pentru glazura:
- 280 g de zahar pudra
- 85 g de unt moale
- 4 linguri sos de zmeura
- 1 lingurita fulgi de cocos, pentru decorat
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 190° C/gaz 5. Se pun hârtii speciale într-o tavă de brioşe. Se amestecă toate ingredientele, cu excepţia zmeurei, într-un bol. Apoi se încorporează treptat şi delicat zmeura.
Se împarte compoziţia în cele 12 hârtii şi se dă tava la cuptor pentru 18-20 de minute, până se rumenesc bine. Se lasă la răcit.
Sosul de zmeura: Se mixează în blender 100 g de zmeură congelată sau proaspătă cu o lingură de zahăr pudră şi un strop de zeamă de lămâie, până se omogenizează. Se trece totul printr-o sită pentru a îndepărta seminţele.
Se amestecă zahărul pudră, untul şi sosul de zmeură pentru a forma o glazură pufoasă, lejeră. Se şpriţează glazura pe brioşe şi se presară nucă de cocos.
Cupcakes cu zmeură şi nucă de cocos
Pofta buna!