Mamaliga cu urda si marar
PrinteazaO reteta de Mamaliga cu urda si marar din: malai, apa, urda, ceapa verde, smantana, marar verde, unt si sare.
- 300 g malai
- 1 litru apa
- 500 g urda proaspata
- 100 ml smantana
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura mare marar verde
- 100 g unt
- sare
Mod de preparare:
Frecati 50 g unt cu urda, sarea si smantana pana obtineti un amestec omogen. Puneti apa la fiert cu putina sare si adaugati treptat malaiul pentru a face o mamaliga potrivit de tare. Amestecati in mamaliga pentru a nu se forma cocoloase si pentru a nu se prinde de vas.
Cand mamaliga este fiarta, acoperiti vasul si lsati-l in repaus 5 minute. Ungeti cu unt un vas, apoi puneti in el un strat de mamaliga. Peste acesta asezati un strat de amestec cu urda si deasupra presarati marar si ceapa verde tocate.
Repetati straturile pana cand se termina ingredientele. Deasupra sa aveti un strat de urda si verdeturi. Ca sa puteti intinde mamaliga in strat subtire, inmuiat lingura in unt topit sau ulei.
Mamaliga cu urda si marar
Pofta buna!