Vinete umplute cu sos alb
PrinteazaO reteta de vinete umplute cu sos alb din: vinete, unt, faina, lapte, oua si branza.
- 4 vinete mijlocii
- 50 g unt
- 75 g faina
- 300 ml lapte sau apa
- 2 oua
- 100 g branza rasa
Mod de preparare:
Tai vinetele în două pe lungime, le opăreşti în apă cu sare timp de 10-15 minute, apoi le scurgi pe un fund de lemn înclinat, cu o greutate dedesubt. După ce s-au răcit şi s-au scurs, scobeşti vinetele de o parte de miez şi le aşezi într-un vas rezistent la foc uns cu ulei. Prepari sosul alb din unt, făină şi lapte şi îl amesteci cu miezul de vinete tocat.
înăbuşi vinetele cu 2-3 linguri de brânză rasă, adaugi pe rând 2 gălbenuşuri, potriveşti gustul de sare şi, la sfârşit, adaugi albuşurile bătute spumă, amestecând uşor cu o lingură.
Umpli jumătăţile de vinete cu această compoziţie, presari restul de brânză rasă, le stropeşti cu unt şi le dai la cuptor la foc potrivit, până se gratinează frumos. Serveşti vinetele calde sau reci.
Vinete umplute cu sos alb
Pofta buna!