Tarta din biscuiti

Printeaza

O reteta de tarta din buscuiti din: biscuiti, migdale, unt, smantana, zahar, galbenusuri, gelatina, branza de vaci si lamai.

Ingrediente:Tarta din biscuiti

  • 250 g biscuiti
  • 50 g migdale sau nuci macinate
  • 150 g unt
  • 200 g smantana
  • 400 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 20 g gelatina
  • 400 g branza de vaci dulce sau crema de branza
  • 5 lamai

 

Mod de preparare:

Zdrobiţi biscuiţii, punându-i într-o pungă de plastic şi presându-i cu un sucitor sau cu ciocanul de şniţele. Amestecaţi pesmetul obţinut cu migdalele măcinate, untul topit şi zeama de la 1 lămâie. Când amestecul este omogen, tapetaţi cu el fundul şi pereţii unei forme de tarte, unse cu unt şi tapetate cu făină.

Coaceti blatul acesta la foc potrivit, 15 – 20 de minute. Dizolvaţi gelatina în 3 linguri apă amestecată cu 3 linguri zeamă de lămâie. Curăţaţi de coajă două lămâi şi tăiaţi-le în cubuleţe, eliminând seminţele. Amestecaţi gălbenuşurile cu brânza, cubuletele de lămâie şi zahărul rămas.

Adăugaţi zeama de la 1 lămâie şi gelatina dizolvată. Când aţi obţinut un amestec omogen, puneti-l peste blatul copt de biscuiţi şi întindeţi-l în strat uniform. Deasupra presăraţi coajă rasă de lămâie într-un strat cât mai gros, amestecat cu zahăr tos. Puneţi tarta la frigider pentru cel puţin 2 ore.

Tarta din biscuiti

Tarta din biscuiti

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tarta din biscuiti
  • tarta de biscuiti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.