Chec din cartofi
PrinteazaO reteta de chec de cartofi din: dovlecel, cartofi, oua, faina, parmezan, ulei, lapte, smantana, praf de copt, marar si sare.
- 1 dovlecel potrivit ca marine
- 2 cartofi
- 3 oua
- 100 g faina
- 60 g parmezan ras
- 2-3 linguri de ulei
- 50 ml lapte
- 3 linguri smantana
- 1 praf de copt
- 1 lingura marar tocat
- sare
Mod de preparare:
Cureţi dovlecelul de coajă, îl tai felii, apoi bastonaşe, fierbi cartofii în coajă, îi scurgi, îi cureţi de coa|ă şi îi tai cubuleţe mici. Aşezi cartofii şi dovleceii într-un castron mare.
Separat, baţi ouăle cu parmezanul ras, adaugi smântână, uleiul, laptele, mărarul tocat, sare, după gust, iar la sfârşit adaugi făina cernută cu praful de copt şi amesteci apoi cu dovleceii şi cartofii.
Torni compoziţia într-o formă de chec unsă şi tapetată cu făină şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 40-50 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra.
Chec din cartofi
Pofta buna!