Capsune in aluat de foitaj
PrinteazaO reteta de capsune in aluat de foitaj din: aluat de foitaj, capsune, unt, migdale, galbenus, zahar si zahar praf.
- 500 g aluat de foitaj
- 200 g capsune
- 30 g unt
- 1 lingura migdale sau nuci macinate
- 1 galbenus
- 40 g zahar
- 50 g zahar praf
Mod de preparare:
Topiţi untul şi amestecati-l cu zahărul praf până obţineţi o compoziţie cremoasă. Adăugaţi migdalele/nucile măcinate fin şi gălbenuşul. Omogenizaţi. întindeţi aluatul de foitaj într-o foaie cu grosimea de 0,5cm. Decupaţi rondele cu diametrul de maximum 10cm. Pe fiecare rondea de aluat puneţi câte 1 linguriţă din compoziţia cu unt.
Peste acest amestec puneţi câte o jumătate de căpşună mai mare sau una întreagă, dacă fructul este mai mic. Cu ajutorul unui cuţit faceţi pe marginea bucăţilor de aluat incizii cu lungimea de 0,5cm. Strângeţi puţin aluatul în jurul fructului, fără a-l acoperi în totalitate.
Coaceţi în cuptorul încălzit dinainte, până când se rumenesc uniform. Pudraţi cu zahăr praf înainte de servire.
Capsune in aluat de foitaj
Pofta buna!