Gogosele cu marar
PrinteazaO reteta de gogosele cu marar din: dovlecei, oua, faina, lapte dulce, amrar, sare si ulei.
- 2 dovlecei fragezi
- 2 oua
- 4-5 linguri de faina
- 150 ml lapte dulce
- 1 lingura marar verde
- sare
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Speli dovleceii, îi cureţi de coajă şi îi tai felii mai groase, îi presari cu sare, îi laşi la frigider circa 30 de minute, după care îi scurgi. Bati, intr-un castron, ouale cu un praf de sare si cu doua linguri de faina si adaugi lapte pentru a dilua compozitia pana capata consistenta unei smantana.
Treci feliile de dovlecei prin restul de făină, apoi prin aluatul cu ou, din nou prin făină, după care le prăjeşti în ulei bine încins. Le rumeneşti pe ambele feţe, apoi le scoţi pe prosoape absorbante pentru a înlătura excesul de grăsime. Le serveşti calde sau reci, presărate cu mărar verde sau cu mu|dei de usturoi.
Gogosele cu marar
Pofta buna!