Piure de broccoli sau conopida
PrinteazaO reteta de piure de broccoli sau conopida din: broccoli sau conopida, smantana, oua, ceapa verde, nucsoara, sare, piper, pesmet, unt, faina, vin alb, sare si piper alb.
- 400 g broccoli sau conopida
- 3 linguri smantana
- 2 oua
- 3 cepe verzi
- 1/2 lingurita nucsoara
- sare
- piper
- pesmet
sos:
- 1 lingura unt
- 1 lingura faina
- 100 ml vin alb
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
Desfaceţi în bucheţele brocoli sau conopida şi puneţi-le la fiert în apă cu sare. Fierbeţi-le până când se înmoaie bine, apoi scurgeţi-le de apă şi faceţi din ele un piure cât mai fin. Adăugaţi în piure ouăle, smântână, ceapa mărunţită, nucşoara, sare şi piper, după gust. Amestecaţi bine ingredientele şi repartizaţi amestecul în patru castroane termorezistente, unse cu unt şi tapetate cu pesmet.
Puneţi castroanele la cuptor pentru 20 de minute la foc potrivit, apoi scoateţi castroanele şi lăsaţi-le puţin la răcit. Pentru sos, topiţi untul şi puneti în el făina. Rumeniti-o foarte puţin, apoi turnaţi peste ea vinul, amestecând încontinuu pentru a nu se forma cocoloaşe.
Lăsaţi să firabă la foc potrivit până când se îngroaşă suficient, apoi condimentaţi sosul şi lăsaţi-l în repaus 5 minute cu vasul acoperit. Răsturnaţi piureul din castroane pe farfurii calde şi puneţi alături câte 2-3 linguriţe de sos cald. Ornaţi cu frunze de ceapă verde sau chives.
Piure de broccoli sau conopida
Pofta buna!
Incoming search terms:
- piure de broccoli
- piure de broccoli si conopida
- piure de brocoli
Foarte bun piureul de broccoli