Salata vesela

Printeaza

Salata vesela din: rosii, oua, ceapa verde, cascaval, mazare, sparanghel, crutoane, branza de vaci, zeama de lamaie, ulei, smantana si miere.

Ingrediente:

  • 500 g rosioare
  • 4 oua fierte
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 300 g cascaval
  • 2-3 linguri cu mazare fiarta
  • 2-3 fire de sparanghel fiert
  • cateva crutoane

pentru sos:

  • 4 linguri cu branza de vaci
  • 1 lingura cu zeama de lamaie
  • 2 linguri cu ulei
  • 3 linguri cu smantana
  • 1/2 lingurita cu miere albine
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-un bol de sticlă, aşază jumătate din can­titatea de roşii, ouăle fierte tăiate felii, mază­rea, caşcavalul cubuleţe, ceapa verde tăiată rondele, restul de roşii, sparanghelul rupt în bu­căţi şi deasupra câteva crutoane.

Separat, freacă într-un castron brânza de vaci cu smântână. Toarnă treptat uleiul, alternând cu zeamă de lămâie.

Potriveşte gustul de sare şi adaugă un strop de miere de albine. Serveşte salata cu sos din belşug.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.