Miel cu sofran, caise si cuscus
PrinteazaO reteta de mile cu sofran, caise si cuscus din: ulei de masline, carne de miel, piper, ceapa, suc de portocale, usturoi, coriandru, sofran, morcovi, caise, menta si cuscus.
- o lingurita de ulei de masline
- 1 kg carne de miel taiate in cubulete
- piper
- ceapa
- 1/4 ceasca de suc de portocale
- usturoi
- coriandru
- sofran
- morcovi
- 5 caise taiate felii
- menta proaspata
- 2 cesti cuscus prajit
Mod de preparare:
Puneti uleiul intr-o tigaie. Adaugati cubuletele de carne de miel, apoi sarea, piperul si sotati timp de 8 minte. Luaţi tigaia de pe foc si puneţi ceapa, sucul de portocale si usturoiul. Apoi gătiţi până se evaporă lichidul.
Se adaugă acum coriandru şi se lasă la foc mic timp de 30 de minute. După aceasta, se adaugă morcovul şi se pune un capac ca să se facă la abur. Se pun apoi caisele.
La final se presară menta pisată, piper şi sare. în farfurii, bucăţelele se aşează pe un pat de cuscus.
Miel cu sofran, caise si cuscus
Pofta buna!