Gogosele cu caise
PrinteazaO reteta de gogosele cu caise din: branza dulce, faina, oua, sare, suc de lamaie, caise, zahar cubic si paine integrala.
pentru gogosi:
- 400 g de branza dulce
- 150 g de faina pentru aluaturi
- 2 oua
- putina sare
- suc de lamaie
pentru umplutura:
- 1 kg de caise
- zahar cubic
- paine integrala uscata si prajita in prealabil in unt.
Mod de preparare:
Amestecaţi făina cu brânză, mixaţi, apoi adăugaţi ouăle şi sarea. Dacă aluatul devine prea tare, puneţi puţin suc de lămâie. Se dă la rece timp de trei ore înaintea preparării.Caisele se spală şi se usucă, în locul fiecărui sâmbure se pune câte un cubuleţ de zahăr.
Apoi se fac gogoşele de câte 5 centimetri fiecare şi în interiorul acestora se introduce câte o caisă întreagă care conţine în mijloc un cubulet de zahăr. în acest timp, se pune apa la fiert cu putină sare, în care se adaugă fiecare gogoaşă timp de 15-20 de minute.
Se iau din apă şi se usucă puţin la cuptor, apoi se tăvălesc prin firmiturile de pâine prăjite deja în unt. Se presară zahăr la final.
Gogosele cu caise
Pofta buna!