Carbonara cu bacon afumat

Printeaza

O reteta de carbonara cu bacon afumat din: paste, unt, bacon afumat, salata, smantana, sare, piper si cascaval.

Ingrediente:Carbonara cu bacon afumat

  • 400 g paste
  • 100 g unt
  • 200 g bacon afumat
  • o salata verde sau rosie
  • 150 ml smantana
  • sare
  • piper
  • 200 g cascaval

 

Mod de preparare

Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet. După ce au fiert, se scot în sită şi se trec prin câteva jeturi de apă rece ca să nu se lipească între ele.

Separat, se topeşte untul într-o crăticioară, se adaugă smântână şi se condimentează cu sare şi pi­per, în funcţie de preferinţe. între timp, într-un bol, se dă caşcavalul pe râzătoare, apoi se adaugă în crăticioara cu sos de pe foc. Se amestecă bine până ce se obţine un sos cremos.

Feliile de bacon se pun să se prăjească în tigaia unsă cu puţin ulei de floarea-soarelui. După ce s-au rumenit pe ambele părţi, se scot pe un platou să se scurgă. Pastele se amestecă cu sosul carbonara şi cu baconul afumat şi se servesc ornate cu frunze de salată.

Carbonara cu bacon afumat

Carbonara cu bacon afumat

Pofta buna!

:

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.