Antreu bicolor
PrinteazaO reteta de antreu bicolor din: somon afumat, cartofi, patrunjel, unt, smantana, orez, lapte, rosii uscate si sare.
- 100 g somon afumat
- 500 g cartofi
- 1 legătură de pătrunjel
- 200 g unt
- 100 g smântână
- 1 ceşcuţă cu orez cu bob lung
- 1 ceşcuţă cu lapte
- 1 ceapă, câteva roşii uscate
- sare
Mod de preparare:
Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în 50 g de unt până devine sticloasă. Pune orezul şi toarnă uşor trei ceşcuţe cu apă călduţă. Adaugă un praf de sare şi lasă să fiarbă încet. La final, pune somonul afumat rupt în fâşii mici şi roşiile uscate tăiate cât mai mărunt.
Separat, curăţă cartofii şi pune-i la fiert în apă rece cu sare. Scurge-i şi pasează-i. Adaugă smântână şi 150gde unt. Toarnă puţin lapte până obţii un piure bine legat. Potriveşte gustul de sare şi aromatizează cu verdeaţa tocată fin.
In mici forme cu pereţi detaşabili, pune un strat de piure, altul de orez, din nou piure, iarăşi orez. Lasă la rece 15 minute, apoi scoate preparatul din formă şi toarnă deasupra unt topit amestecat cu verdeaţă.
Antreu bicolor
Pofta buna!