Paste cu verdeţuri şi usturoi
PrinteazaO reteta de paste cu verdeturi si usturoi din: ulei de masline, praz, usturoi, frunze de spanac, smantana, paste si branza cu mucegai.
- 1 lingură ulei de măsline
- 3 tulpini de praz, tăiate în felii subţiri
- 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- 250g frunze de spanac, rupte în fâşii, dacă sunt mari
- 200ml de smântână
- 400g de melcişori sau alte paste scurte
- 50g de brânză cu mucegai, fărâmiţată
Mod de preparare:
Se încălzeşte uleiul într-o tigaie. Se adaugă prazul şi usturoiul şi se lasă să se înmoaie 15 minute. Se adaugă în ultimul minut spanacul, doar să se opărească puţin. Se adaugă smântâna, se amestecă şi se ia de pe foc.
Se fierb pastele în multă apă. Se scurg, se pun la loc în cratiţă, apoi se adaugă sosul de praz şi se amestecă. Se serveşte în boluri, cu brânză cu mucegai presărată deasupra.
Paste cu verdeţuri şi usturoi
Pofta buna!