Cheesecake cu ciocolată albă şi ricotta

Printeaza

O reteta de Cheesecake cu ciocolată albă şi ricotta din: unt, biscuiti, amaretto, ulei de floarea soarelui, gelatina, ciocolata alba, lapte, ricotta, frisca, zahar pudra, oua, fulgi de ciocolata alba, seminte de rodie si zahar pudra.

Ingrediente:Cheesecake cu ciocolată albă şi ricotta

pentru blat:

  • 50g de unt topit
  • 150g de biscuiţi digestivi
  • 50g de biscuiţi Amaretto
  • ulei de floarea-soarelui, pentru uns

pentru crema:

  • 1plic de gelatină
  • 200g de ciocolată albă, tocată
  • 6 linguri de lapte
  • 500g de ricotta
  • 300ml de frişcă lichidă
  • 50g de zahăr pudră
  • 2 ouă mari, cu albuşurile separate de gălbenuşuri

pentru decor:

  • fulgi de ciocolată albă
  • seminţe de rodie
  • zahăr pudră (opţional)

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 200º C/gaz 6. Se topeşte untul într-o cratiţă sau la microunde. Se zdrobesc laolaltă cele două tipuri de biscuiţi până când se obţine o pulbere foarte fină. Se încorporează untul, apoi se presează puternic pe fundul unei forme de prăjituri rotunde cu fundul detaşabil. Se dă la cuptor 6 minute. Se lasă la răcit, apoi se ung marginile formei cu un prosop de bucătărie înmuiat în ulei.

Se amestecă gelatina cu 2 linguri de apă şi se lasă deoparte. Se răstoarnă ciocolata într-un bol, deasupra unei cratiţe în care fierbe apă. Se adaugă laptele. Se încălzeşte totul până când se topeşte ciocolata, apoi se amestecă. Se adaugă gelatina în compoziţia de ciocolată şi se amestecă până când se dizolvă.

Se bat laolaltă ricotta, frişca, zahărul şi gălbenuşurile. Într-un bol separat se bat albuşurile. Se amestecă laolaltă compoziţa cu ciocolată şi cea cu ricotta, apoi se încorporează cu grijă albuşurile. Se toarnă peste baza de biscuiţi răcită. Se lasă la frigider până când se întăreşte, preferabil peste noapte. Pentru decor, se aşază deasupra fulgi de ciocolată albă din belşug, se scoate din formă, se presară cu seminţele de rodie şi, dacă vrei, cu zahăr pudră.

Acest desert se poate pregăti cu două zile înainte. Se păstrează în forma de prăjitură acoperită cu folie alimentară. Fulgii de ciocolată se păstrează bine până la două zile, puşi la rece într-un recipient de plastic.

Cheesecake cu ciocolată albă şi ricotta

Cheesecake cu ciocolată albă şi ricotta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.