Supa crema combinata
PrinteazaSupa crema combinata din: mazare, spanac, ceapa, oase, salata verde, cartofi, lapte, unt, telina, patrunjel, morcovi, pastarnac, oua, orez si sare. Este o supă bogată în vitamine şi hrănitoare.
Ingrediente:
- 500 g mazare
- 100 g spanac
- 100 g ceapa
- 800 g oase
- 100 g salata verde
- 100 g cartofi
- 200 ml lapte
- 100 g unt
- 40 g telina
- 40 g patrunjel
- 80 g morcovi
- 50 g pastarnac
- 2 oua
- 40 g orez
- sare
Mod de preparare:
Speli oasele, le fierbi în 2 l de apă rece, timp de 2 ore, după care le strecori.
Zarzavatul curăţat şi trecut prin râzătoare îl înăbuşi în 75 g unt, după care îl adaugi în zeama de oase şi îl laşi să fiarbă până când este foarte bine pătruns.
Dai apoi zarzavatul prin sită şi îl pui din nou în oala de pe foc. Când începe să clocotească, adaugi orezul, salata şi spanacul (opărite dinainte).
Dregi supa cu gălbenuşurile bătute în lapte şi restul de unt.
Serveşti supa cu pătrunjel verde tocat mărunt şi presărat deasupra.
Supa crema combinata
Pofta buna!