Briose aperitiv cu şunca şi ardei

Printeaza

O reteta de briose aperitiv cu sunca si ardei din: faina, sunca, ardei gras, drojdie, unt, smantana, ou, cascaval, sare si piper.

Ingrediente:Briose aperitiv cu şunca şi ardei

  •  300 g faina
  • 250 g sunca presata
  • 1 ardei gras verde
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 120 g unt
  • 5 linguri smantana
  • 1 ou plus 1 galbenus pentru uns deasupra
  • 50 g cascaval ras
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amesteci, într-un castron mare, făina, drojdia, untul, smântână, un ou, ardeiul curăţat şi tăiat cubuleţe şi jumătate din şunca tăiată cuburi. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi apoi aluatul la dospit circa 30 de minute.

Tapetezi formele de brioşe cu folie specială pentru copt, le umpli până la jumătate cu aluatul preparat, ungi deasupra cu gălbenuş bătut, garniseşti cu câteva din cuburile de şuncă rămase, presari caşcaval ras şi apoi le introduci în cuptorul bine încins pentru circa 20-30 de minute.

Le laşi să se răcorească în forme, apoi le scoţi şi le serveşti, calde sau reci.

Briose aperitiv cu şunca şi ardei

Briose aperitiv cu şunca şi ardei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.