Retete internationale: Risotto primavera

Printeaza

Risotto primavera

Acest fel de mâncare a apărut la restaurantul Le Cirque 2000 din Manhattan, fiind versiunea cu orez a pastelor primavera (spaghete într-un sos cremos cu legume de primăvară). Pastele primavera au fost create de un patron de restaurant, pe nume Sirio Maccioni, în anul 1976, pe când se afla în casa unui prieten, pregătind masa.

Pe neaşteptate, au sosit nişte musafiri neanunţaţi. Astfel, în loc sa pună numai brânză în pastele făinoase, aşa cum plănuise iniţial, Maccioni a adăugat şi nişte legume, ca să mai sporească mâncarea.

Spre deosebire de risotto milanese, în risotto primavera se pot pune tot felul de legume proaspete, frumos colorate, majoritatea tăiate în bucăţi, precum vârfur i de sparanghel, mazăre, dovlecei, alcătuind împreună o mancare cu adevărat sănătoasă şi saţioasa.

Risotto primavera

Ingrediente:

  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1 ceapa mijlocie, tocata marunt
  • 2 morcovi mijlocii, taiati julien
  • 200 g orez arborio
  • 750 g supa de pui
  • 250 g buchetele de broccoli
  • 125 g mazare verde
  • 2 dovlecei, taiati julien
  • 3 linguri parmezan ras

 

Mod de preparare:

Puneţi uleiul să se încingă într-o cratiţă mare şi căliţi ceapa şi morcovii. Legumele trebuie sâ se înmoaie puţin, dar sâ rămână totuşi crocante. Adăugaţi peste legume orezul şi căliţi-l, amestecând mereu, până începe să se rumenească, apoi turnaţi peste orez 125 ml supă şi lăsaţi-l să fiarbă, fără capac. Amestecaţi din când în când, până ce orezul a absorbit tot lichidul.

Adăugaţi în continuare câte 125 ml din supa de carne şi lăsaţi orezul sâ fiarbă din nou, amestecându-l din timp în timp; repetaţi această operaţiune până terminaţi toată supa de carne şi orezul a absorbit tot lichidul. La sfârşit, orezul va fi moale şi va avea o consistenţă cremoasă.

Cand turnaţi ultimul polonic de supă peste orez, puneţi în cratiţă şi restul de legume: broccoli, mazăre şi dovlecei. Când orezul este gata, presăraţi deasupra nişte parmezan ras şi serviţi-l imediat.

Risotto primavera

Risotto primavera

Risotto primavera

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.