Limba de vita in sos tomat
PrinteazaO reteta gustoasa de limba de vita cu: ulei, pasta de tomate, suc de rosii, faina, ceapa, masline, boia de ardei dulce, patrunjel.
- 100 ml ulei
- 1 lingură pastă de tomate
- 100 ml suc de roşii
- 1 lingură făină
- 6 cepe
- 500 g limbă de vită
- 100 g măsline (fără sâmburi)
- 1 lingură boia de ardei dulce
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Se opăreşte limba, se curăţă de pieliţa albă, apoi se pune la fiert în apă cu 1 linguriţă sare. Când este bine fiartă, se taie fideluţă şi se prăjeşte în ulei, împreună cu ceapa tocată julienne.
Se adaugă sucul de roşii, boiaua de ardei, pasta de tomate şi făina desfăcută în 150 ml apă rece. Preparatul se lasă să fiarbă la foc mic, 30 de minute. Se serveşte presărat cu pătrunjel verde tocat.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- limba de vita cu sos
- limba de vitel cu sos