Chifteluţe picante de cartofi
PrinteazaO reteta de chiftelute picante de cartofi din: cartofi, galbenus, coriandru, ceapa verde, suc de lamaie, branza cheddar, ardei chilli, pesmet si ulei vegetal.
- 400g de cartofi, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe
- 1 gălbenuş
- 1 mănunchi de coriandru, mărunţit
- 5 cepe verzi, tăiate mărunt
- sucul de la o lămâie
- 75g de brânză Cheddar, tăiată cubuleţe
- 1 ardei chilli, curăţat de seminţe, tăiat mărunt
- 75g de pesmet
- ulei vegetal
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în apă fiartă sărată, până se înmoaie. Se scurg şi se lasă să se usuce 5 minute. Se pasează cartofii şi se adaugă gălbenuşul, coriandrul, ceapa, puţină sare şi piper, sucul de lămâie, brânza şi chilli. Se amestecă bine şi se modelează din această compoziţie şase chifteluţe.
Se aşază pesmetul pe o farfurie întinsă. Se trec chifteluţele prin pesmet. Se încinge o lingură de ulei într-o tigaie nonaderentă şi se prăjesc chifteluţele pe ambele părţi. Se servesc cu chutney de mango şi salată verde.
Chifteluţe picante de cartofi
Pofta buna!