Chifteluţe picante de cartofi

Printeaza

O reteta de chiftelute picante de cartofi din: cartofi, galbenus, coriandru, ceapa verde, suc de lamaie, branza cheddar, ardei chilli, pesmet si ulei vegetal.

Ingrediente:Chifteluţe picante de cartofi

  • 400g de cartofi, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe
  • 1 gălbenuş
  • 1 mănunchi de coriandru, mărunţit
  • 5 cepe verzi, tăiate mărunt
  • sucul de la o lămâie
  • 75g de brânză Cheddar, tăiată cubuleţe
  • 1 ardei chilli, curăţat de seminţe, tăiat mărunt
  • 75g de pesmet
  • ulei vegetal

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii în apă fiartă sărată, până se înmoaie. Se scurg şi se lasă să se usuce 5 minute. Se pasează cartofii şi se adaugă gălbenuşul, coriandrul, ceapa, puţină sare şi piper, sucul de lămâie, brânza şi chilli. Se amestecă bine şi se modelează din această compoziţie şase chifteluţe.

Se aşază pesmetul pe o farfurie întinsă. Se trec chifteluţele prin pesmet. Se încinge o lingură de ulei într-o tigaie nonaderentă şi se prăjesc chifteluţele pe ambele părţi. Se servesc cu chutney de mango  şi salată verde.

Chifteluţe picante de cartofi

Chifteluţe picante de cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.