Fasole verde rulata in bacon
PrinteazaO reteta de fasole verde rulata in bacon din: fasole verde, bacon, sare, piper, usturoi si ulei de masline.
- 800 g fasole verde fideluta
- 300 g bacon semiafumat
- sare
- piper negru macinat
- 4-5 catei usturoi
- 2-3 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Se alege fasolea verde. Se curăţă codiţele, se spală în apă călduţă si apoi se strânge în mănunchiuri de 10-15 păstăi. Se leagă cu aţă alimentară şi se pun să fiarbă în apă clocotită cu sare. Se scot cu spumiera pe un platou tapetat cu hârtie de copt şi se lasă să se scurgă.
Separat, se feliază baconul şi se rumeneşte în sucul propriu. Se curăţă usturoiul si se căleşte în uleiul de măsline. Se trec mănunchiurile prin sosul de usturoi, se condimentează cu sare şi piper şi se înfăşoară în baconul crocant.
Fasole verde rulata in bacon
Pofta buna!