Muşchi de vită cu fasole verde
PrinteazaO reteta de muschi de vita cu fasole verde din: fasole verde, muschi de vita, unt, ulei de masline, usturoi, miere, sos de soia, ardei iute, otet balsamic, sare grunjoasa, piper si cimbru verde.
- un kg fasole verde fideluta
- un kg muschi de vita
- 100 g unt
- 30 ml ulei de masline
- 1-2 capatani usturoi
- o lingura miere
- 1-2 linguri sos de soia
- un ardei iute
- otet balsamic
- sare grunjoasa
- piper macinat, rosu si alb
- cimbru verde pentru ornat
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală fasolea verde. Se opăreşte maximum 15 minute în apă clocotită cu sare. Se scoate în sită şi se lasă să se răcorească. Separat, se prepară sosul marinat. Se toacă ardeiul iute mărunt sau se pasează cu blenderul.
Se pune o cană de apă clocotită şi se adaugă ulei, sare, piper, ardei, oţet, sosul de soia, mierea şi usturoiul tocat mărunt. Se fierb acoperite cu capac, 15 minute, apoi se lasă să se răcească. Sosul se toarnă peste fasolea fiartă.
Intre timp, se condimentează muşchiul cu sare şi piper şi se pune pe grătarul încins. Se lasă 5 minute pe o parte şi 5 minute pe cealaltă parte, apoi se înfăşoară în hârtie de copt şi se coace în cuptor. Se scoate şi se feliază. Se serveşte cu fasolea marinată şi se ornează cu cimbru.
Muşchi de vită cu fasole verde
Pofta buna!