Gogoşi sărate din cartofi

Printeaza

Gogoşi sărate din cartofi

Pentru aluat:

  • 500 g cartofi fierţi
  • 1 ceaşcă lapte (100 g smântână)
  • 2 ouă
  • 250 g făină
  • drojdie cât o nucă
  • un praf de sare

Pentru umplutură:

  • 100 g brânză telemea sau amestecată cu brânză de vaci

 

Mod de preparare:

Gogoşi sărate din cartofi: Cartofii fierţi, curăţaţi şi raşi îi amesteci cu drojdia dizolvată în prea­labil în lapte, apoi cu făina, sarea şi ouăle întregi. Frămânţi bine şi laşi aluatul o oră la cald.

Intinzi apoi o foaie groasă de 1 deget, o tai cu paharul şi pui pe fiecare rondea brânză frământată şi acoperi cu altă rondea.

Lipeşti marginile şi le prăjeşti în ulei sau unt fierbinte pe ambele feţe. Poţi pune deasupra si caşcaval ras.

 

Poftă bună!

 

 

 

1 comentariu

  1. Trebuie sa incerc si eu reteta asta de gogosi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.