Gogoşi sărate din cartofi
PrinteazaGogoşi sărate din cartofi
Pentru aluat:
- 500 g cartofi fierţi
- 1 ceaşcă lapte (100 g smântână)
- 2 ouă
- 250 g făină
- drojdie cât o nucă
- un praf de sare
Pentru umplutură:
- 100 g brânză telemea sau amestecată cu brânză de vaci
Mod de preparare:
Gogoşi sărate din cartofi: Cartofii fierţi, curăţaţi şi raşi îi amesteci cu drojdia dizolvată în prealabil în lapte, apoi cu făina, sarea şi ouăle întregi. Frămânţi bine şi laşi aluatul o oră la cald.
Intinzi apoi o foaie groasă de 1 deget, o tai cu paharul şi pui pe fiecare rondea brânză frământată şi acoperi cu altă rondea.
Lipeşti marginile şi le prăjeşti în ulei sau unt fierbinte pe ambele feţe. Poţi pune deasupra si caşcaval ras.
Poftă bună!
Trebuie sa incerc si eu reteta asta de gogosi