Lasagna cu rosii si branza
PrinteazaO reteta de lasagna cu rosii si branza din: foi de lasagna, carne tocata de vita si porc, sare, piper, cimbru, busuioc, ulei de masline, piure de rosii, unt, nucsoara, lapte, faina si parmezan.
- 18-20 foi de lasagna
- 300 g carne tocata de vita si porc
- sare
- piper negru
- cimbru si busuioc
- ulei de masline
- 500 ml piure de rosii
pentru sosul bechamel:
- 100 g unt
- un praf nucsoara
- 300 ml lapte
- 2 linguri faina
- 150 g parmezan
Mod de preparare:
Se fierb foile de lasagna. Separat, se căleşte carnea în uleiul de măsline. Se topeşte untul, se adaugă făina cernută, nucşoara, laptele fierbinte şi se amestecă să nu se formeze cocoloaşe. Piureul de roşii se clocoteşte şi se pregăteşte cu cimbru, busuioc, sare şi piper.
Se tapetează tava cu unt şi un strat de parmezan, se pune un rând de foi, unul de carne, unul de sos alb, unul de sos de roşii şi tot aşa. Deasupra se presară parmezan, apoi se dă la cuptor până se rumeneşte.
Lasagna cu rosii si branza
Pofta buna!