Cuburi cu agrişe
PrinteazaO reteta de cuburi cu agrise din: agrise verzi, unt, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, oua, faina, admion, praf de copt, sare, lapte, albusuri, suc de migdale, zahar si migdale.
blat:
- 750 g agrise verzi
- blat:
- 250 g unt moale
- 250 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 2 lingurite coaja de lamaie rasa
- 5 oua
- 300 g faina
- 100 g amidon
- 1 plic praf de copt
- 1 praf sare
- 100 ml lapte
bezea:
- 4 albusuri
- 2 lingurite suc de lamaie
- 200 g zahar
- 100 g de migdale
Mod de preparare:
Se pregătesc agrişele. Se încinge cuptorul la 175°C. Se bate untul cu zahăr tos, zahăr vanilat şi coajă de lămâie; se înglobează pe rând ouăle, urmate de făina amestecată cu praf de copt şi sare. In final se înglobează laptele. Se aşază compoziţia pe o tavă unsă, se nivelează şi se repartizează deasupra agrişele.
Se coace 30 min. Se bat albuşurile cu suc de lămâie şi se adaugă zahărul. Se bate în continuare până ce compoziţia începe să strălucească. Se repartizează peste fructe, se presară migdale şi se coace 10-15 minute.
Cuburi cu agrişe
Pofta buna!