Banuti ciobanesti

Printeaza

Banuti ciobanesti din: ardei iute, ceapa, oua, branza, lapte, malai, unt, ulei, marar verde, sare si piper.

Ingrediente:

  • 2 ardei iuti
  • 2 cepe
  • 6 oua
  • 200 g branza rasa (sarata)
  • 1 l lapte dulce
  • 250 g malai
  • 3 linguri unt
  • 8 linguri ulei
  • 1 legatura marar verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Banuti ciobanesti: Prepari o mamaliguta din lapte si malai. Speli mararul si il toci foarte fin.

Cureti cepele, le speli si le toci, apoi le pui la calit in unt. Le lasi la calit pana capata o culoare aurie. Adaugi peste ceapa ouale batute, cat sa capete gust, dar sa nu se inchege prea tare.

Dai imediat deoparte compozitia si torni totul peste mamaliguta amestecand continuu.

Adaugi branza rasa, piper, sare si amesteci. La final, incorporezi si mararul si ardeii iuti tocati fin. Mamaliguta astfel preparata o rastorni pe o tava si o lasi sa se raceasca foarte bine.

Din mamaliguta decupezi cu un pahar banuti pe care ii prajesti in ulei incins, pe ambele parti.

Cand sunt facuti, ii scoti pe o hartie absorbanta, sa-si lase surplusul de grasime.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.