Ruladă cu cremă de brânză
PrinteazaO reteta de rulada cu crema de branza din: oua, smantana, faina, sare, unt, somon afumat, branza ricotta, branza feta de capra, ceapa verde, marar si patrunjel.
pentru aluat:
- 3 oua
- 2 linguri smantana dulce
- 3 linguri faina
- sare
- o lingura unt cu sare
pentru umplutura:
- 4-5 felii de somon afumat
- 300 g branza ricotta
- 100 g branza feta de capra
- 2 fire de ceapa verde
- o legatura marar
- patrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Se topeşte untul la foc mic, sa nu se ardă prea tare. Se bat ouăle spumă, se adaugă un praf de sare, făina cernută şi smântână. Se prăjesc clătitele, se întorc de pe o parte pe cealaltă şi se asază pe o tavă, una lângă alta. Nu se suprapun ca să nu se lipească între ele.
In acest timp, se pregăteşte umplutura. Se pune brânza ricotta într-un bol, se adaugă brânza feta de capră, ceapa verde şi mărarul. Se pasează cu blenderul. Peste clătite se aşază un strat de felii subţiri de somon afumat, se pune crema de brânză şi se întinde uniform. Se rulează uşor să nu se rupă şi se lasă la rece. Se ornează cu pătrunjel.
Ruladă cu cremă de brânză
Pofta buna!
Foarte tare rulada cu crema de branza