Salată de morun cu legume
PrinteazaSalată de morun cu legume din: file de morun, zeama de legume, telina, morcovi, gulie, mazare, sare, mustar de dijon, zahar pudra, otet din vin alb, vin alb, ulei de masline, piper si salata verde.
Ingrediente:
- 800 g file de morun
- 1 1/2 l zeama de legume
- 200 g telina cu tulpina groasa
- 200 g morcovi noi
- 200 g gulie
- 200 g mazare frageda
- sare
- 2 lingurite mustar de Dijon
- 2 lingurite zahar pudra
- 4 lingurite otet din vin alb
- 4 lingurite vin alb sec
- 8 lingurite ulei de de masline
- piper negru macinat
- 8 frunze de salata verde
Mod de preparare:
Se încălzesc fileurile de morun în zeama de legume şi se lasă să fiarbă 10-15 minute.
Tulpinile de felină, morcovi şi guliile se taie în beţişoare egale, şi se scoate mazărea din păstăi.
Legumele se fierb în apă sărată până se înmoaie. Se răcesc cu apă cu gheaţă şi se scurg.
Muştarul, zahărul, oţetul, vinul, uleiul, sarea şi piperul se amestecă cu telul, preparând un sos marinat.
Fileurile de morun se zdrobesc nu prea mărunt şi se amestecă cu grijă cu legumele.
Pe platouri pentru cocktail se pun pe câte o frunză de salată porţii din mixtură peste care se toarnă sos marinat.
Salată de morun cu legume
Pofta buna!