Supa crema de salata
PrinteazaO reteta de supa crema de salata din: salata, morcovi, cartofi, supa vegetala, ceapa, smantana, unt, paine, ulei, sare si piper.
- 2 salate
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 1 l supa vegetala
- 2 cepe
- 50 ml smantana
- 25 g unt
- 4 felii de paine
- 2 linguri cu ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţa ceapa, morcovii şi cartofii, apoi le spăli şi le toci în cuburi mici. Incinge uleiul într-o oală şi apoi adauga legumele tocate. Intre timp, spăla salata, o ştergi bine şi o tai în şuviţe subţiri.
După ce legumele se înmoaie, adaugi salata şi o călesti şi pe ea 2-3 minute, apoi torni supa vegetală, acopări oala şi lasi să fiarbă.
După ce legumele sunt fierte, le strecori şi le pasezi bine. Subţiezi piureul de legume cu supa în care au fiert. La final, potriveste gustul de sare şi piper.
Taie feliile de pâine în două. Topescte untul într-o tigaie şi prăjescte pâinea câte două, trei minute pe fiecare parte. Serveste supa cu puţină smântână şi pâine prăjită în unt.
Supa crema de salata
Pofta buna!