Ardei copti cu usturoi si ulei de masline
PrinteazaO reteta de ardei copti cu usturoi si ulei de masline din: ardei, usturoi, ulei de masline, sare si piper.
- 8 ardei rosii
- 3 catei de usturoi tocati
- 40 ml ulei de masline
- sare
- piper
Incinge cuptorul la 200 de grade. Aseaza ardeii intr-o tava si da la cuptor pentru 50 de minute. Lasa-i apoi sa se raceasca inainte de a-i curata de coaja.Intr-un mojar piseaza bine usturoiul si adauga sare si piper. Adauga apoi treptat si uleiul de masline. Amesteca bine, pana cand obtii o emulsie cremoasa.
Curata apoi ardeii de coaja, scoate-le semintele si taie-i in fasii. Aranjeaza fasiile de ardei pe un platou si toarna sosul de usturoi si ulei de masline. Ardeii copti cu usturoi si ulei de masline se servesc ca atare.