Orez cu sos de mazăre
PrinteazaO reteta delicioasa de orez cu: supa, faina, galbenus, unt, lamaie, sare, piper alb, ciuperci, unt, mazare.
- verdeţuri (pătrunjel, tarhon)
- 600 g mazăre verde
- 250 ml supă
- 1 lingură făină
- 2 gălbenuşul
- 100 g unt
- 1 lămâie
- sare
- piper alb
Ingrediente bulete:
- 400 g orez fiert
- 100 g ciuperci
- 2 linguri de unt
- sare
Mod de preparare:
Se fierbe 1 litru de apă sărată. Se spală verdeţurile proaspete şi se reunesc într-o legătură. Se pune mazărea verde în apa care fierbe. Se adaugă şi verdeţurile. Se fierbe timp de 5 minute şi apoi se scurge zeama. Se pun verdeţurile şi mazărea la loc cald.
Se amestecă făina şi gălbenuşurile cu o cantitate mică de supă. în altă crăticioară se toarnă restul de supă, se pune crăticioara pe baie de aburi şi se încorporează gălbenuşurile. Se amestecă până când se îngroaşă.
Se ia de pe baia de aburi şi se adaugă treptat untul topit. Se asezonează cu suc de lămâie, cu piper măcinat şi cu sare. Se adaugă mazărea caldă şi ;e încorporează în sos. Se spală ciupercile şi se taie felii. Se topeşte untul într-o tigaie şi se frig feliuţele de ciuperci. Se adaugă orezul fiert, se amestecă totul şi se sărează. Se serveşte cu sos de mazăre.
Orez cu sos de mazăre
Pofta buna!